La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ja s'ha posat en marxa per recollir les 50.000 firmes que necessita per a la iniciativa legislativa popular (ILP) amb la qual volen aconseguir canviar la llei d'educació de Catalunya, amb l'objectiu fonamental de garantir la igualtat d'oportunitats i, sobretot, de recuperar la sisena hora a Primària.

El Parlament de Catalunya només ha tardat sis dies a respondre la Fapac, que dijous de la setmana passada hi va registrar una petició formal per promoure una ILP amb la finalitat d'equiparar les condicions d'escolarització de l'escola pública i concertada.

Ahir al matí, immediatament després de saber que el Parlament havia acceptat la seva demanda, la Fapac es va posar en marxa per organitzar la recollida de signatures: 50.000 en un termini màxim de 3 mesos. La seva presidenta, Imma Fuyà, va explicar que la federació farà una crida a les 2.042 associacions de mares i pares d'alumnes que representen perquè col·laborin en la campanya.

La voluntat d'aquesta organització de mares i pares és que el Govern de la Generalitat contempli una sèrie de canvis en els pressupostos del 2012 per a Educació. En aquests comptes, la Fapac hi voldria veure reflectida la recuperació de la sisena hora generalitzada a educació Primària.

En síntesi, la Fapac reclama modificar diversos articles de la Llei d'Educació de Catalunya -a la qual van donar suport signant el Pacte Nacional per l'Educació- "per tal d'igualar realment les condicions d'escolarització del nostre sistema educatiu".