L'estalvi energètic als equipaments municipals i l'enllumenat públic va centrar, dimarts, l'última reunió dels representans polítics dels nou ajuntaments gironins que treballen per mancomunar serveis. Es tracta de Llagostera, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Tossa de Mar, Caldes de Malavella i Vidreres.

Primer els tècnics i després alcaldes i regidors es van trobar al matí a Llagostera per discutir les possibilitats d'optimitzar l'estalvi energètic, per exemple a partir de l'elecció d'un tipus de bombeta més eficients per als equipaments municipals i l'enllumenat públic o instal·lant canals intel·ligents -que s'activen quan es detecta moviment-.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va explicar aquestes propostes sorgides en aquesta darrera reunió de treball, que tindrà continuïtat el proper 12 de setembre. Aquest dia hauran de decidir qüestions com si els nou ajuntaments unifiquen compres o promouen una licitació conjunta de les infraestrucutres energètiques, entre d'altres possibilitats.