L'Ajuntament de Lloret de Mar vol oblidar els aldarulls protagonitzats per joves a la zona d'oci nocturn aquest estiu passat i per això, l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, ha demanat als propietaris de les discoteques del municipi fer tancaments alternatius amb vista a la temporada que ve. Una de les propostes que ha fet el batlle lloretenc és que tanquin abans i de forma rotatòria, és a dir, unes tancarien abans uns dies i la resta altres i tot per evitar que tots els turistes i els ciutadans que ?surten a la nit no abandonin aquests locals "de cop i a la mateixa hora", evitant així les aglomeracions que es produeixen a la via pública.

Tot i això, Romà Codina afegeix que si aquesta proposta no pot ser, també va instar els propietaris de discoteques "que estudiaríem la possibilitat de tancar mitja hora abans". És a dir, que en comptes de tancar a dos quarts de sis del matí i a les 6 del matí com fan ara les discoteques del municipis, "que tanquin a les 5 del matí i a dos quarts de sis, sense excepcions", va avançar el batlle.

I és que aquesta possibilitat,segons l'alcalde de Lloret, dóna un marge perquè la gent surti de la discoteca una mica abans i que se'n vagin a l'hotel. Aquest canvi en la temporalitat, alhora permetria a l'Ajuntament començar amb la neteja viària mitja hora abans i que, per tant, cap a dos quarts de vuit o a les vuit del matí la zona d'oci nocturn estarà neta per aquell turista que surt a primera hora del matí.

Complir amb les evacuacions

Un altre aspecte en què incideix el batlle és que hi ha un incompliment molt important del tema de les evacuacions. Segons Codina "les discoteques tenen la tendència d'esgotar al màxim, tancar els llums de cop i treure tota la gent al carrer, fet que crea malestar entre la mateixa gent que estava a la discoteca".

A causa de la constant, el batlle assegura que la policia incidirà que els temps d'evacuació es respectin i que l'ideal és que "mitja hora abans del tancament s'han d'apagar les llums i deixar de servir copes i llavors permetre que la gent s'acabi les copes i vagi sortint, que és l'ideal, que surtin a poc a poc i més tranquils; en canvi, si a dos quarts de sis del matí, pares la música, surten tots de cop al carrer i baixen la persiana i es queden fora amb el xumba-xumba".

En aquests moments, l'Ajuntament de Lloret de Mar està esperant que el sector li faci arribar la proposta de tancaments alternatius, tot i que l'alcalde ja els hagi comunicat la intenció municipal de tancar mitja hora abans els locals d'oci nocturn de Lloret de Mar, concentrats, la gran majoria a l'avinguda Just Marlés.

Cal recordar que la proposta que els alcaldes puguin regular l'horari de tancament de les discoteques és un anunci que va fer el conseller d'Interior, Felip Puig, a Lloret mateix a l'octubre, en unes jornades sobre el futur turístic de la vila. Puig va afirmar que els alcaldes tindran la potestat per ?decidir si un bar o una discoteca del seu municipi ha de tancar abans.

"Crearia desconcert"

Tot i que el consistori encara no té resposta del sector, la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) considera establir torns rotatoris en les discoteques per tancar abans crearia desconcert entre clients i propietaris. El secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, indica que si les discoteques tinguessin horaris variables els clients anirien de local en local preguntant a quina hora tanquen i en conseqüència "hi hauria més acumulació de gent en la via pública, que generaria més soroll i podria ocasionar altres problemes". A més, demana que els alcaldes no puguin reduir l'horari dels locals de manera generalitzada sinó "només en establiments concrets i per problemes derivats del seu funcionament" com excés de soroll i violència entre els clients.