Un tren regional que es dirigia de Barcelona cap a Figueres va donar l'alerta divendres al vespre, cap a les deu. El cos d'una dona estava estirat sobre les vies en un tram en què els rails s'endinsen en una zona boscana, a prop de l'estació de tren de Maçanet-Massanes, i el maquinista va haver de fer mans i mànigues per no passar-hi per sobre. Des de Renfe van avisar els Mossos d'Esquadra, que es van encarregar d'aixecar el cos i investigar les circumstàncies de la mort. El cadàver presentava un fort cop a la nuca i ahir el cos policial atribuïa la causa de la mort a un accident, tot descartant que es tractés d'un homicidi. El cos està ara a l'espera d'autòpsia, que esclarirà definitivament la causa del decés, que tot apunta que va ser el fort cop que presentava al cap, i no es descarta que fos propiciat pel pas d'un tren anterior.

La dona està identificada perquè portava documentació, però és estrangera i no té família a prop, per la qual cosa ningú havia reconegut el cadàver encara. Tenia uns 30 anys, era rossa i molt prima; i el cos estava correctament vestit. Després de l'avís per part dels maquinistes, el personal de seguretat de l'estació es va acostar a l'indret, que ja és dins del terme municipal de Massanes. Al costat de la dona, que estava "molt ben posada" -el cos estava totalment travessat sobre els rails i tot plegat donava una impressió "molt estranya, com si algú l'hagués col·locat allà", segons van explicar des de l'estació- hi havia una llanterna encesa que probablement li va caure de les mans arran del cop que la va fer anar per terra.

El tren que va trobar el cadàver va patir un endarreriment d'una hora en el seu trajecte, segons van indicar des de Renfe. Dos combois més del servei de Rodalies van tenir també retards d'uns 15 minuts cadascun, segons la companyia ferroviària. El tren que va sortir de Girona en direcció a Barcelona a les nou del vespre també es va haver d'aturar uns minuts a Maçanet-Massanes. La dona morta no és, en principi, cap veïna de les rodalies, van explicar fonts municipals de Maçanet de la Selva, que alhora van indicar la possibilitat que es tractés d'una de les prostitutes que freqüenten la carretera de Llagostera a Granollers.