La Generalitat va atorgar ahir la Medalla d'Honor del Turisme a l'empresari Juli Soler, per haver contribuït a donar notorietat, prestigi i projectar internacionalment la gastronomia catalana. Amb una trajectòria de més de 30 anys en el camp de l'Hostaleria, Juli Soler és, juntament amb Ferran Adrià, l'artífex d'haver convertit el restaurant El Bulli de Roses en un referent a escala internacional; ha estat també el creador d'un nou concepte de negoci basat en la marca Ferran Adrià i El Bulli i un dels responsables del projecte El Bulli Foundation, que té previst obrir portes el 2014.

Impulsor de la cuina innovadora, creativa i d'experimentació, Juli Soler ha treballat amb cuiners de primer ordre com Yves Kramer, Jean-Paul Vinay, Christian Lutaud, Fermí Puig i Xavier Sagristà, entre d'altres, i ha fet significatives aportacions a la gastronomia d'avantguarda instaurant un model de coordinació i complementarietat entre el treball de cuina, el treball de sala i els sommeliers.

El president del Govern, Artur Mas, acompanyat del conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, va presidir ahir al vespre al Palau de la Generalitat l'acte de lliurament de la 26a edició dels Guardons del Turisme a Catalunya, que reconeixen en aquesta ocasió la trajectòria de 22 professionals, empreses i entitats del sector que han contribuït al desen?volupament del turisme a Catalunya.

A més de l'esmentada medalla d'honor per a Juli Soler, va rebre la Medalla Turística el propietari d'Apartaments Kosidlo, Peter Kosidlo. Es tracta d'una empresa situada a Platja d'Aro i dedicada al sector turístic des de 1960. Guardonada per la Generalitat de Catalunya pels seus 40 anys de dedicació al sector, regenta sis edificis distribuïts en dos complexes.

D'altra banda, van rebre els Diplomes Turístics tres empreses gironines: el Club de Vela de Blanes (ha tingut un paper decisiu en el fet que Blanes hagi estat designada destinació de Turisme Esportiu) , l'Hotel Oasis Park (Lloret de mar, on va iniciar la seva activitat hotelera l'any 1970) i S'Agaró Hotel, que treballa des de 1997 enmatèria de qualitat.