Les farmàcies de Lloret de Mar no ofereixen servei d'urgències nocturnes des de principis del mes de desembre perquè també s'ha deixat de tenir servei d'urgències al centre d'atenció primària (CAP) durant les nits. Aquesta és una decisió presa per totes les farmàcies del municipi, segons va explicar a Nova Ràdio Lloret el coordinador de les farmàcies a Lloret, Esteve Fàbregas.

I és que segons Fàbregas no té sentit mantenir les farmàcies obertes ja que la gent només hi pot anar amb recepte i amb el tancament de l'ambulatori, no n'hi haurà. Tot i això, el coordinador va assegurar que els farmacèutics de Lloret s'han atès a una llei del Govern català que obliga que hi hagi una farmàcia oberta a trenta minuts del servei d'urgències i que aquesta existiria, perquè ho podran fer a la ciutat de Blanes, on hi ha urgències a la nit a l'Hospital Comarcal.

Cal recordar que el tancament d'urgències nocturnes al CAP de Lloret és una realitat des del desembre i es podria reemprendre, si no hi ha canvi, a l'estiu i llavors, segons els farmacèuts tornaran a fer guàrdia a la nit.

I és que Esteve Fàbregas diu que els farmacèutics "fa temps que notem la crisi perquè Sanitat per optimitzar costos ha anat fent retallades ja des de fa temps, amb l'entrada dels genèrics o retallant el nombre de medicaments que entren dins de la cobertura de la Seguretat Social". A Lloret hi ha una dotzena de farmàcies i totes estan d'acord amb el tancament a les nits, que s'aplica des de principis de desembre.

A Breda i Hostalric, també

El tancament del servei de guàrides a les nits a les farmàcies no és un fet puntual de Lloret sinó que també fa pocs dies es va anunciar que l'àrea els que conformen l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Breda - Hostalric es quedaven sense serveis de farmàcia de guàrdia a les nits des de principis de mes. Uns municipis però on els seus alcaldes no hi han estat d'acord i per això van presentar un recurs d'alçada a Salut perquè fes repensar-ho al Col·legi de Farmacèutics. Tot i això, des de l'ens es va assegurar que el servei es suprimia per les mateixes raons que expliquen els professionals des de la localitat selvatana de Lloret de Mar.