Ja fa més de 100 dies que han passat les eleccions municipals. La situació econòmica ha motivat una aturada d'iniciatives a la majoria -per no dir tots- de municipis de la comarca i del país. Aquesta aturada només es pot combatre amb imaginació.

És en aquests moments quan els governants s'han d'esprémer una mica més el cervellet i veure què es pot fer per seguir millorant la vida dels ciutadans sense anar engrandint el forat econòmic dels respectius ajuntaments.

M'explico; anys enrere el ciutadà deia "Mira que ho fan bé!: m'han asfaltat un carrer, que ha costat diners; m'han arranjat una claveguera que ha significat una elevada inversió, i han organitzat una festa major que ha estat de les més lluïdes i que, per tant, també ha costat calés".

Ara bé; què passa quan els ajuntaments obren el calaix dels calés i només hi troben teranyines?

Doncs que s'aturen el nombre d'obres que es fan, i és aquí quan cal utilitzar la imaginació i la iniciativa. És per aquest motiu que la iniciativa que han emprès nou ajuntaments de tres comarques gironines (la Selva, el Baix Empordà i el Gironès) són dignes de menció. Es tracta de Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Platja d'Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Vidreres i Tossa de Mar. Tot això sense comptar que -com a rara avis- els governants dels diferents municipis representen partits diferents.

La unió d'aquests municipis amb característiques més o menys similars té la clara voluntat de reduir la despesa en un primer moment, però ja es parla de promoció conjunta i de descobrir els atractius d'aquests municipis als pobles veïns.

Crear una ruta i incentivar accions econòmiques entre empresaris dels diferents pobles també podrien ser d'altres resultats fruit d'aquesta estranya unió.

La comissió ja s'ha creat i ara toca començar a treballar de ferm. Des d'aquí només els faig arribar una única petició; que la creació de massa comissions no acabi provocant una paralització de la idea, que és molt bona.