El Concurs Internacional de Focs Artificials de la Costa Brava que se celebra anualment a Blanes i Climent Guitart, president de Guitart Hotels, van ser ahir al vespre els triomfadors en la gala de la sisena edició dels premis G!, que organitzava un any més el Patronat de Turisme de Girona.

La cita de Blanes, que reuneix anualment companyies pirotècniques de tot el món, va obtenir el Premi Xiquer Sabater al millor projecte empresarial. És a dir, el va obtenir l'ajuntament de Blanes, com a organitzador de l'esdeveniment. Per la seva banda, el guardó en la categoria honorífica Josep Pujol i Aulí en reconeixement a una labor professional va ser per a l'hoteler Climent Guitart.

L'Auditori de Girona va ser l'escenari del lliurament de guardons, que va reunir més de tres-centes persones entre autoritats, representants del sector i premsa genèrica i especialitzada en turisme i gastronomia.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va ser un dels assistents a la gala, que també ha comptat amb la presència del president del Patronat, Jaume Torramadé, i de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont .

Els Premis G! són de caràcter anual, i actualment es divideixen en tres categories, una de les quals és honorífica (premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional i premi Xiquet Sabater al projecte empresarial), mentre que els premis de comunicació turística (en categoria mitjans escrits i en categoria mitjans audiovisuals) i els premis de recerca Yvette Barbaza tenen contraprestació econòmica. Aquest darrer va quedar desert en aquesta sisena edició dels guardons, en entendre el jurat que les propostes presentades no assoleixen la maduresa necessària per ser objecte d'un premi d'aquestes característiques.

Nova categoria de premi

El Patronat de Turisme va anunciar també la creació d'una nova categoria de premi, la dedicada a Internet, arran de la proliferació d'articles, vídeos, comentaris i reportatges en mitjans digitals.

La funció dels guardons no és només premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins, sinó també estimular la difusió dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a l'exterior -amb els premis de comunicació- i promoure, amb el de recerca, el coneixement científic d'aquesta activitat.

Tant l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, com el conseller Mena i el president del Patronat i de la Diputació, Jaume Torramadé, van coincidir en assenyalar el turisme com un motor important de l'economia i clau per a sortir de la crisi.

Torramadé va remarcar que és necessari ordenar i planificar millor l'activitat turística futura i fer-la "més sostenible". A més, el president del Patronat de Turisme Girona Costa Brava va assegurar que malgrat les restriccions pressupostàries, la Diputació farà un esforç per a dotar al Patronat de recursos suficients per a dur a terme més promoció exterior.