L'Ajuntament de Sils ha decidit que enguany no instal·larà llums de Nadal als carrers per aquestes festes amb l'objectiu de contenir la despesa de les arques municipals i també estalviar en consum ?energètic. Les lluminàries, per tant, no ornamenten els carrers de la vila aquests dies però s'han substituït per uns altres ornaments fets de paper i colors, que han realitzat els joves dels poble de les escoles i institut. Els treballs dels alumnes han guarnit el Passeig i la plaça dels Esports de Sils. I en canvi, l'únic punt lumínic que hi haurà aquests dies a Sils és el de la façana de l'edifici consistorial, que roman fix durant l'any i s'activarà unes hores.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), explica que entén que algú pugui criticar l'actuació però diu que el que cal és "reajustar la despesa i no crear més dèficit" i que s'ha compensat amb els ornaments fets amb la col·laboració dels alumnes d'escoles i institut.

I és que segons dades del consistori, Sils havia gastat fins a 30.282 euros amb la lluminària nadalenca l'any 2006, comptant el lloguer, la instal·lació, la grua, entre d'altres. Una xifra que es va reduir el 2007, arribant als 17.226 euros; el 2008 va tornar a pujar fins als 23.285 euros; el 2009 es va reduir fins als 14.048 euros i, finalment, l'any passat va recular fins el 5.499 euros. Uns diners que el consistori creu que es poden destinar a altres necessitats en època de crisi.