La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) busca 500 fedataris per recollir les 50.000 signatures que necessita per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) amb la qual reclama canviar la Llei d'Educació de Catalunya. L'objectiu principal d'aquesta entitat és que es generalitzi la sisena hora a educació Primària, revocant la decisió del Departament que l'ha limitat a determinats casos especials.

La recollida de signatures començarà a finals de gener i, ara, la Fapac fa una crida a les més de 2.000 associacions de mares i pares d'alumnes que té federades a Catalunya perquè sorgeixin fedataris. La responsabilitat d'aquestes persones consistirà en recollir les firmes i acreditar les dades recollides.

La ILP promoguda per la Fapac vol garantir la igualtat d'oportunitats entre l'alumnat escolaritzat en centres públics i privats concertats -és a dir, sufragats amb fons públics-. La voluntat de la Fapac és implicar totes les AMPA que representa, a les quals anima a inscriure fedataris a través del seu web, a l'adreça www.fapac.cat; per actuar com a tal, els requisits són ser major de 18 anys, tenir nacionalitat espanyola i estar empadronat en algun municipi català.

En consideració de la Fapac, "la defensa d'una veritable educació pública equitativa i cohesionadora capaç de prevenir el fracàs escolar és clau, especialment en aquest moment de crisi econòmica i social" i, des del seu punt de vista, "tirar endavant aquesta ILP suposa un pas determinant per aconseguir aquest objectiu". La voluntat de la federació és que el Parlament modifiqui alguns articles de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) per tal d'equiparar l'escola pública i la concertada, "de manera que els infants escolaritzats tinguin les mateixes oportunitats" -conclouen.