El cadàver d'un nadó va ser trobat la matinada de diumenge en un habitatge de Blanes situat al barri de Valldolitg. Segons van informar fonts dels Mossos d'Esquadra, el cos de la criatura no presentava signes aparents de violència, mentre que la seva mare, que va ser ingressada a l'hospital de Calella, tampoc mostrava cap indici d'haver estat agredida.

Els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes de la defunció i no es descarta cap hipòtesi, tampoc la de la mort natural. Així, la policia resta a l'espera del resultat de l'autòpsia, que determinarà les causes de la defunció.

Pel que fa la mare, es tracta d'una jove d'entre 24 i 25 anys que té quatre fills. Ella i la seva parella -que no és el pare de tots els fills- viuen en un garatge en el pis superior del qual habita la mare de la noia amb la seva parella.

Segons van indicar els veïns de la zona, la jove parella té certs problemes i el pare, de 30 anys d'edat i jardiner de professió, baixava de Girona cada cap de setmana per tenir cura de les criatures.

La mort del nounat va provocar ahir una forta impressió a la ciutat de Blanes. L'alcalde del municipi de la Selva, Josep Marigó, va confirmar que qui va trobar el cos del nadó va ser el pare de la criatura un cop va arribar a la llar. Posteriorment, l'home hauria informat la policia del succés.

Marigó també va demanar prudència a l'hora de tractar aquest tema, i va al·legar que primerament cal conèixer "les circumstàncies que han provocat aquest trist desenllaç".

Un possible avortament

Tot i que no hi ha hagut informació oficial sobre els fets, l'edició digital d'El Periódico de Catalunya assegurava ahir que la dona hauria patit un avortament i que hauria dipositat el cadàver del nadó en un armari, embolicat amb mantes. Segons aquesta versió, els agents dels Mossos d'Esquadra van desplaçar-se al pis a petició de la parella de la dona, que s'havia desplaçat a comissaria per donar a conèixer els fets. En aquest sentit, l'home hauria explicat en les dependències policials que la seva parella estava embarassada de gairebé nou mesos i que, quan ell havia arribat a casa hores abans, la panxa li havia desaparegut i que la dona no li volia explicar què havia passat.

Segons El Periódico, un cop a l'habitatge, els Mossos haurien parlat amb la dona i aquesta els hauria confessat que havia patit un avortament espontani i que, després d'expulsar el nadó, el va embolicar amb una manta i el va ficar en una bossa per després guardar-lo a l'interior d'un armari, on l'haurien trobat els agents policials.

Així, serà l'autòpsia del cadàver la que servirà per esclarir si realment hi va haver un avortament o si el nadó va morir per algun altre motiu encara no especificat.