La fred va es apoderar ahir dels carrers de Girona en el dia més fred del que va d'aquesta tardor del 2011. Les temperatures mínimes van allunyar-se amb escreix dels 0ºC i van rondar els cinc graus negatius durant la matinada de diumenge a dilluns i a les primeres hores del matí. A l'estació automàtica que té el Servei Meteorològic de Catalunya a la ciutat gironina, la mínima es va registrar poc abans de les sis del matí, amb -4,9ºC. A d'altres estacions, com la de les deveses de Salt, es va arribar als -7,8ºC, i a Santa Eugènia la temperatura més baixa va ser de cinc graus negatius.

En l'àmbit global, el d'ahir va ser un dia de bufanda, abric i guants, sobretot a les comarques del Gironès, la Garrotxa i al Ripollès, amb gairebé deu graus negatius a Núria, tot i que la darrera és menys destacable ja que és una zona més elevada i propera als Pirineus. Fora d'aquesta comarca, la mínima més baixa va ser a la frontera del Gironès, a Vilobí d'Onyar, amb -6,4ºC, mentre que a Fornells de la Selva i Vilablareix va ser de -5,8ºC. A les zones més costaneres, com Castell d'Aro o Torroella de Montgrí, les temperatures mínimes no van ser tan baixes, tot i que sí que es van veure dígits negatius als termòmetres, amb -3,3 i 2,6 graus respectivament.

Amb el pas de les hores, el mercuri es va enfilar per sobre de la barrera dels 0 graus, i a moltes localitats es van fregar els 10 graus. La temperatura mitjana a Girona fins les set de la tarda era de tan sols 1,2 graus, havent arribat als 10,2ºC a dos quarts de dues de la tarda. A Fornells i Vilablareix, la mitjana va ser encara més baixa, ja que no va arribar a 1ºC, amb 0,4 i 0,8 respectivament.

El cel tapat d'ahir va fer que la temperatura màxima no es pugués enfilar gaire, la qual cosa va augmentar la sensació de fred al carrer. Els propers dies les temperatures màximes pujaran més gràcies als cels serens i l'anticicló, però les mínimes es mantindran baixes a gràcies a les fortes inversions tèrmiques. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, però, el dia més fred de la setmana havia de ser ahir.