El PSC de Campdevànol ha denunciat aquest dimarts a través d'un comunicat que l'alcalde de la població, Joan Manso (CiU), ha amenaçat els treballadors amb acomiadar-los si critiquen els càrrecs electes fora de l'horari de treball. Els fets es remunten al passat 17 d'octubre quan l'alcalde va enviar un correu electrònic als funcionaris del consistori assenyalant que és una vulneració de les obligacions laborals el fet de "criticar" fora del lloc de treball els càrrecs electes i/o personals de la corporació. La portaveu del PSC a l'ajuntament, Núria López, ha assenyalat que es tracta d'una "coacció contra els treballadors que atempta contra el dret fonamental a la llibertat d'expressió".

El PSC de Campdevànol ha acusat l'alcalde, Joan Manso, d'amenaçar els treballadors municipals amb expedients disciplinaris. Manso, a través d'un correu electrònic al qual ha tingut accés l'ACN, va alertar de la "proliferació d'insults i crítiques entre els ciutadans de Campdevànol en relació a determinats treballadors i/o regidors i regidores". Segons un comunicat del PSC, "aquest fet l'alcalde l'atribueix directament als treballadors de l'Ajuntament i ho considera com a falta molt greu que pot ser sancionada amb l'amonestació, la suspensió del servei i l'acomiadament".

En el correu, Manso indicava que feia aquest advertiment després que hagués tingut coneixement de "meysteniments i crítiques" realitzades per alguns dels treballadors "fora del seu lloc de treball". L'alcalde recorda que el conveni de treballadors considera com a falta "molt greu" "la violació de la neutralitat o de la independència política, servint-se de les facultats atribuïdes en els processos electorals de qualsevol naturalesa i àmbit i l'incompliment del deure de reserva professional pel que fa als assumptes que coneix per raó de les funcions que li són encomanades". Així, utilitza el correu com un "avís" al personal funcionarial i laboral de la corporació com a pas previ als expedients si es reiteren les crítiques.

Segons els socialistes, aquest fet s'ha produït després de l'episodi que es va viure al ple de l'Ajuntament de Campdevànol del mes de setembre, quan l'alcalde va anunciar que comptava amb el suport dels delegats sindicals per no pagar la nòmina a temps. Davant d'aquesta afirmació, els delegats sindicals van fer públic un comunicat en què negaven que tinguessin cap coneixement de la mesura i, en conseqüència, que hi haguessin donat suport. Una situació que va suposar que en el ple del novembre el mateix Manso acabés per admetre que només havia consultat treballadors a títol individual.

Segons la portaveu del grup municipal, Núria López, l'actitud de Manso és "reprovable" i considera que es tracta d'un "abús de poder i d'autoritarisme per part de l'alcalde". A més, ha afegit que "no es pot tolerar que un dret fonamental com és el dret a la llibertat d'expressió de qualsevol ciutadà es vegi coartat a través de les amenaces que realitza qui té una posició de superioritat".