Els grups municipals de l'oposició (MILLOR, PP, ICV, PSC) i l'equip de govern de Lloret de Mar (CiU i ERC) es van reunir per decidir quina de les dues opcions plantejades pels tècnics per retornar el doble sentit al passeig era la més adient. Finalment, van decidir optar per la més cara, que suposarà treure la capa actual i posar una capa d'asfalt de tres a quatre centímetres i per tant, tindrà més durabilitat.

Aquesta opció costa uns 72.000 euros i una xifra que supera en 13.000 els euros que costava la primera opció que consistia, com va avançar Diari de Girona, en col·locar una capa de slurry, un material per pavimentar la via i per fresar-la. I de fet, era la que preferia en primer terme l'equip de govern, però finalment en Junta de Portaveus es va decidir conjuntament per l'altra opció.

El canvi al passeig es produirà després que els grups opositors aconseguissin via moció que el govern -que es troba en minoria- hagués de fer marxa enrere i ara hagi de recuperar el doble sentit de circulació. I de fet, l'acalde Romà Codina, en declaracions a Nova Ràdio Lloret, no s'amaga del fet que el seu grup -CiU- és l'únic que no està d'acord amb el retorn al doble sentit de circulació en aquesta zona de Lloret. Tot i això, el batlle va assegurar que amb la decisió s'ha donat prioritat a la durabilitat que garanteix aquest tipus d'asfalt.

Retorn abans de la temporada

Tot i que aquesta decisió es va prendre dilluns en la Junta de Portaveus celebrada pels grups municipals de Lloret de Mar, l'Ajuntament encara ha fer uns passos abans no es reestableixi el doble sentit en aquesta via situada al costat del mar. La idea del consistori, segons va explicar el batlle Romà Codina és que el nou asfalt estigui col·locat abans no comenci la temporada turística.

Tot i això, abans cal que es redacti el projecte, aprovar-lo i, llavors, que la Direcció General de Costes hi doni el seu vist-i-plau. A més, l'alcalde va recordar que volen procedir al canvi el més aviat possible per no molestar els veïns i comerços de la zona.

Malgrat que es retorni al doble sentit de circulació al passeig Marítim de Lloret de Mar, aquest tindrà línia contínua i, per tant, no es permetrà cap gir a l'esquerra, com s'havia permès abans. A més, com recorda l'alcalde, també es prohibirà el pas de vehicles amb pes superior als 3.500 quilos al passeig marítim en direcció a la Caleta.

I també, com que es crearan altre cop els dos carrils a l'espai, s'haurà d'eliminar el carril esport. Finalment, es crearà aparcament de motos per absorbir els que es treuen de l'avinguda de Just Marlès i canviaran alguns aparcaments de zona blava.