Els deu veïns desallotjats per l'edifici descalçat de la rambla Joaquim Ruyra de Blanes han tornat a casa seva després que s'hagin finalitzat les obres necessàries a l'immoble i que fan possible que els pisos tornin a ser habitables. Tot i això, només una de les quatre famílies desallotjades hi va retornar ahir.

En concret, van retornar-hi els veïns del primer pis perquè la resta, segons va explicar el regidor d'Urbanisme de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), han decidit passar els dies de Nadal a casa de familiars. I una altra família, ja no hi tornarà perquè hi estava de lloguer i ha decidit deixar l'immoble.

El retorn dels últims veïns s'ha produït gairebé dos mes després dels fets la nit del 26 d'octubre, quan les fortes pluges van obligar al desallotjament d'unes 21 persones d'aquest carrer i una quinze més al cap de dos dies. Cal recordar que la majoria dels veïns van poder tornar a casa seva a principis de novembre però els què quedaven són els de l'edifici que va quedar descalçat.

I és que les intenses pluges de l'octubre van inundar baixos i locals de la Rambla de Blanes i que el caixò que canalitza la riera es va trecar. A més, l'aigua es va filtrar al subsòl, va endur-se part del sistema de clavegueram i va arrossegar la sorra que hi havia sota els fonaments del bloc de pisos.

Per tot això, el regidor d'Urbanisme de Blanes explica que s'ha treballat a contra rellotge perquè els veïns hi poguessin tornar aquesta setmana i puguin passar les festes nadalenques a les seves llars.

Feina fins a mitjan gener

Tot i això, el regidor Miquel Lupiáñez destaca que els treballadors tenen feina a la zona almenys fins a mitjan gener perquè malgrat s'hi pugui viure els operaris encara hauran de "consolidar els pisos de forma definitiva perquè encara s'ha de reforçar la façana amb un rectangle de formigó i ara cal condicionar el mur".