L'Ajuntament de Lloret ha adjudicat la gestió del futur Centre d'Interpretació Ambiental que la població tindrà a la platja de Fenals. L'empresa a qui ha estat adjudicat aquest contracte és la companyia lloretenca Xatrac. Ja fa més d'un any que el consistori va acabar les obres de reforma de l'antiga caseta de Fenals que el marquès de Roviralta i la seva família utilitzaven per anar a la platja. La voluntat de l'Ajuntament és poder obrir el Centre d'Interpretació de Fenals la pròxima Setmana Santa, segons recull Nova Ràdio Lloret.

En la Junta de Govern Local del 12 de desembre, l'executiu municipal va aprovar l'adjudicació de la gestió del Centre d'Interpretació de Fenals. En la mateixa junta, s'especifica que la durada de l'adjudicació serà de quatre anys, a comptar des de la data de la signatura del contracte, i que es podrà prorrogar, any a any, fins a un màxim de dos, sempre que cap de les dues parts ho denunciï tres mesos abans de la finalització. El cànon per poder oferir el servei serà del 8% de la suma dels costos del servei, abans d'aplicar el benefici industrial i l'IVA.

El Govern municipal vol aprofitar la seva ubicació privilegiada per mostrar a escolars, veïns o turistes tot el que fa referència a l'entorn lloretenc, tant en l'àmbit terrestre com marí, tal com va explicar el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, en declaracions a Nova Ràdio Lloret. Riera va destacar que la caseta està envoltada "pels penya-segats característics de Lloret, per l'entorn marí característic de la Costa Brava i per una pineda". Per tant, "en aquest punt es donen moltes possibilitats per ensenyar la realitat natural del municipi", va afegir. Una idea que comparteix Santi Escartín, representant de Xatrac. "Farem activitats de coneixença del medi ambient per als escolars, sobretot en aquesta franja litoral de gran valor patrimonial i que volem potenciar", va destacar Escartín. L'edifici té dues plantes. La planta baixa és un espai obert i la idea és posar-hi exposicions, mentre que al soterrani s'hi podran posar serveis públics i magatzem.