El paviment del passeig marítim de l'Escala s'ha de canviar dos i mig després d'inaugurar-se perquè la pedra que el cobreix s'està erosionant molt ràpidament. L'Ajuntament ja n'ha parlat amb l'empresa que es va encarregar dels treballs i amb Costes que, en principi, estaria disposa a resoldre-ho. Les obres tindrien una durada d'un mes i mig i suposarien aixecar uns tres mil metres quadrats de paviment que seria substituït per un material més resistent.

El 26 de desembre de 2008 un temporal de llevant es va emportar bona part de l'antic passeig marítim de l'Escala. Set mesos més tard, el juliol de 2009, ja s'havia refet amb un projecte que va transformar aquesta part del front litoral i va suposar una inversió de 3,7 milions d'euros. Ara s'ha detectat que la pedra arenosa que cobreix el paviment s'està erosionant massa ràpidament. La pedra es desgasta, s'engruna, i se li fan forats amb molta rapidesa. L'Ajuntament de l'Escala, en adonar-se de la situació i per evitar que en pocs anys presenti un estat molt pitjor, es va posar en contacte amb la constructora responsable de l'execució de l'obra i amb el departament de Costes, a la delegació de Girona amb qui ha mantingut més d'una reunió.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, no ha volgut fer declaracions a Diari de Girona, però informava fa dues setmanes en una entrevista a la televisió local, Canal 10 Empordà, de la situació i anunciava les obres pel mes de gener. Sembla però que encara no estaria del tot tancat. Puig manifestava que "en dos anys i pocs mesos s'ha deteriorat moltissim, el tipus de pedra que es va posar és una pedra arenosa que s'ha anat desfent, no dubtem que sigui de molta qualitat, però al lloc on la van posar no és l'adequat". Per Puig, "amb l'evolució que té i el deteriorament, en dos anys més o tres això seria molt malmès". Per tal de repar-ho a temps es van posar en coneixement de la situació els responsables de l'obra. Segons l'alcalde, l'estat i l'empresa "està d'acord a fer-hi una actuació que seria a principis de l'any vinent" que suposria retirar el paviment de 3000 dels 4000 metres quadrats de passeig. L'alcalde remarcava que des de primer moment que es va detectar s'ha estat a sobre del problema i s'ha actuat amb discreció i que "si ara ho comentem és perquè ho tenim molt avançat". L'actuació tindria una durada d'un mes i mig.

La millora del passeig marítim es va portar a terme en poc més de quatre mesos i ha suposat una important millora en la segurat i per la imatge d'aquest punt del litoral. És un espai molt transitat on encara està pendent d'executar una reordenació de l'entorn.