La I Cursa dels Nassos de Torroella de Montgrí va aplegar 351 corredors que van seguir un circuit urbà agrupats en tres categories. El guanyador absolut de la prova va ser Mohamed Belhadi, d'Ullà, amb un temps de 20 minuts i 24 segons. En aquesta categoria hi van participar 237 corredors a partir de 13 anys que van recórrer una distància de 4.650 metres. En la categoria de 10 a 12 anys hi van participar 51 corredors en un circuit de 1.500 metres i el guanyador va ser Jordi Julià i Rossell, de Barcelona. En la categoria de 6 a 9 anys hi van prendre part 63 corredors en un traçat de 590 metres i va guanyar-la Pere Casas i Deulofeu, de Torroella.

La inscripció de la cursa era gratuïta però es demanava als participants aportar un quilo de sucre per a Càritas Baix Ter. Així, es van recollir 374 quilos de sucre i altres aliments per repartir entre les més de 60 famílies que estan atenent actualment, segons van informat des de l'organització.

La cursa va ser organitzada per la Coordinadora per l'Autodeterminació a Torroella (CAT) i per l'Ajuntament de Torroella i va comptar amb la col·laboració de l'associació de comerciants Montgrí Comerç, que es va fer càrrec de l'assegurança d'accidents personals obligatòria de cada participant. La CAT defensa el dret de decidir perquè Catalunya sigui un estat independent.