L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà manté tancades les dutxes del pavelló municipal d'esports després que el passat 22 de desembre es detectessin uns nivells de legionel·la per sobre del límit recomanat en el circuit de l'aigua calenta. Segons ha explicat l'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), l'excés d'aquest bacil es va detectar a les canonades que porten l'aigua a les dutxes. El batlle també ha volgut deixar clar que els nivells de presència de legionel·la no són perillosos i que al CAP de la Bisbal no se n'ha detectat cap cas. Aquest tancament ha afectat els jugadors del CE Bisbal Bàsquet, que han de dutxar-se als vestidors del camp de futbol nou.

L'alcalde ha explicat que fa uns sis mesos ja es va detectar legionel·la al pavelló. Tant l'alcalde com el president del club de bàsquet, Joan Ferrer, van comentar ahir que ells no havien tingut cap notícia d'aquest excés del bacil fins al passat 22 de desembre, quan els tècnics del Dipsalut els ho van comentar. Aleshores, es va detectar a l'acumulador de l'aigua. Però en aquest segon cas, l'alcalde en va informar a tots els usuaris de l'equipament.

Aparicio va explicar ahir que, malgrat que Dipsalut els va comentar que donat el nivell de legionel·la (que superava lleugerament el màxim permès) no era necessari tancar les dutxes, l'Ajuntament va prendre la decisió de tancar-les per prevenir qualsevol possible infecció mentre no es torni als nivells acceptables. Aquests dies s'han aplicat les mesures de neteja i desinfecció al circuit de l'aigua calenta i aquesta setmana es va prendre una nova mostra. Segons el batlle, els resultats se sabran la setmana que ve, a partir dels quals es veurà si es reobren o no les dutxes.

Per la seva banda, Ferrer va comentar que confien no tenir problemes en l'ús dels vestidors del camp de futbol i va manifestar que aquests fets accentuen la necessitat d'un nou pavelló, que haurà d'esperar temps millors, segons l'alcalde.