Les escoles concertades catalanes amb més d'un 20% d'alumnes amb necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques desafavorides, rebran un 40,24% més de finançament per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, un percentatge que representa un 10% menys del que disposava inicialment la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat. D'entre els centres beneficiats per la mesura, n'hi ha de Girona i de Palafrugell.

Segons una ordre de la Generalitat, publicada al Diari Oficial (DOGC), i signada pel director general de Centres Concertats i Privats, Miquel García, aquestes escoles d'Infantil, Primària i Secundària rebran un augment del mòdul de despeses de funcionament respectiva al període entre setembre i desembre de 2011, que si abans havia de ser del 50%, ara serà del 40%.

Quan el percentatge d'alumnes desafavorits se situï entre un 10% i un 20% del total, el Govern incrementarà el finançament fins al 20,12%, tot i que abans havia establert fins a un 25%; mentre que si n'hi ha entre un 5% i un 10%, l'augment del mòdul s'elevarà fins a un 8,04% més, del 10% màxim anunciat.

D'aquesta manera, segons el balanç publicat al DOGC, un total de 272 escoles concertades ordinàries d'arreu de Catalunya rebran més finançament després d'haver acollit alumnes desafavorits durant el primer trimestre del curs.

Les escoles a les quals s'augmentarà el finançament en la franja alta, la del 40%, són una cinquantena, que se situen per tot el territori català, però especialment en barris de Badalona, L'Hospitalet, Berga, Girona i Palafrugell.

Fonts de la Conselleria van explicar que aquest pagament, que abans era anual, ara és trimestral, i han atribuït la reducció d'un 10% en la dotació a cada centre a la disponibilitat pressupostària d'aquesta partida.