El Consorci Alba-Ter ha finalitzat els treballs de senyalització del tram de la Ruta del Ter entre Ripoll i Borgonyà per als ciclistes. Aquest recorregut de 30 quilòmetres estaba pendent des de la posada en funcionament de la Ruta, i a l'espera de que la Conselleria de Territori executi la via definitiva, el Consorci va optar per disenyar un traçat alternatiu. El tram només està recomanat per a gent habituada a fer esports o ciclistes experts perquè el terreny és molt dur i amb molts desnivells. Per a famílies i gent gran es recomana fer el trajecte en tren. La Ruta del Ter uneix els Pirineus i la Costa Brava al llarg de 225 quilòmetres i 40 municipis pero donar a conèixer el curs dels riu i els pobles per on passa.

Per escollir el traçat s'ha buscat la màxima adaptació a la topografia del terreny i afavorir els camins més a prop del Ter. A més, s'ha procurat resseguir camins d'us habitual ja existents, pistes forestals i evitar al màxim les carreteres de trànsit rodat. L'itinerari permet conèixer elements del patrimoni cultural vinculats als usos de l'aigua, com a fàbrica i central de San Quintí a Ripoll o la colònia Borgonyà. Altre dels actractius és passar pel Castell de Mostesquiu.

Entre els valors naturals de la ruta hi ha els boscos de roure martinenc o les pinedes de pi roig i pinassa. I al llarg de la ruta es prodran observar ocells com el duc, l'aligot, o l'astor, propis d'aquest paisatges, i mamífers com l'eriçó fosc o el ratpenat.

El tram surt del centre de Ripoll i arriba a l'estació de Borgonyà per la C-17. El mapa i la resta de informació sobre el recorregut es pot consultar al web de la Ruta del Ter.