si no hi ha canvis d'última hora el Servei de Pediatria que dóna assistència a la població infantil de Blanes es traslladarà, al complet, al CAP2, popularment conegut com a ambulatori de La Plantera. D'aquí a poques setmanes, doncs, hauran de desplaçar-se fins allà tots els nens, amb els pares respectius, que necessitin assistència pediàtrica dins l'àmbit de la medicina pública.

Fins ara, tot i que el gruix de l'equip està ubicat a Blanes Centre, el CAP 2 oferia també atenció pediàtrica després que en el seu moment veïns i associacions reivindiquessin el manteniment d'aquest servei. Ara els tocarà el rebre a la gent del centre i els barris més propers al CAP 1. Ja no els serà possible anar caminant (amb o sense cotxet) fins a l'ambulatori. Tenint en compte la peculiar ubicació del CAP2, no tindran altre remei que agafar el cotxe (o el bus) i reservar una quantitat de temps suplementari al que necessitaven fins ara per rebre assistència. Tot plegat una nova alegria per a moltes parelles joves blanenques que d'uns mesos ençà van veient com els serveis és van allunyant (almenys geogràficament): obstetrícia a Calella i ara pediatria a La Plantera.

Tant complicat és, igual que passa amb les unitats de medicina de família que donen assistència a la població adulta, que els ?equips de Pediatria es reparteixin entre els dos centres? Ja que Blanes disposa de dos CAP no els semblaria aquesta opció (almenys pel que fa als usuaris) la més lògica, la més racional i la més pràctica?

Qui sap, però, si el que realment toca, és qüestionar en aquest temps de crisi econòmica i de retallades, si una població de 40.000 habitants com Blanes necessitava la coexistència de dos ambulatoris. Si, atès que el CAP 1 havia anat quedant petit per ubicar totes les consultes de primària, pediatria, urgències etc, no hauria estat més assenyat construir un super CAP 2 que acollís tots els serveis sanitaris públics blanencs i tancar Blanes Centre? L'estalvi en manteniment, amb tota certesa, hauria estat remarcable. I venut o llogat, potser encara hauria reportat alguns euros suplementaris a les actualment malmeses arques públiques.