Coincidint amb l'acabament de les festes de Nadal, l'Ajuntament de Blanes -a través de l'empresa Nora, encarregada de la neteja de carrers i la recollida d'escombraries- ha iniciat la tradicional Campanya de Recollida d'Arbres de Nadal per ser recollits de manera selectiva i treure'n una utilitat dins la cadena del reciclatge.

Aquesta setmana s'han instal·lat arreu de Blanes un total de 16 tancats de fusta per fer la recollida selectiva d'un dels elements naturals que simbolitzen aquestes festes. La campanya s'allargarà fins el diumenge 22 de gener i, a mesura que els veïns vagin dipositant els arbres, s'aniran retirant per facilitar a tothom que puguin fer us dels punts de recollida.

Els arbres es traslladaran a la Planta de Compostatge que el Consell Comarcal de la Selva té a Santa Coloma de Farners on s'utilitzaran per fer compost, un adob natural de gran qualitat. Ja fa molts anys que aquesta iniciativa es du a terme a Blanes i, des de llavors, la participació ciutadana ha estat sempre prou elevada.

Amb tot, des de l'any 2006 s'ha pogut notar, segons assegura l'Ajuntament de Blanes en un comunicat, un descens del nombre d'avets de Nadal recollits, "possiblement a causa que en lloc de comprar arbres naturals, cada vegada hi ha més gent que prefereix els artificials, que es poden reutilitzar més vegades", afirma.