El professor i escriptor gastronòmic Jaume Fàbrega i col·laborador del Diari de Girona rebrà el premi Botifarra Dolça 2012 de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça que es fa al nucli de Salitja, de Vilobí d'Onyar. Se li ha atorgarà aquest guardó, tal com ha decidit l'organització de la Nit Gastronòmica i la Fira-Festa de la Botifarra Dolça, pel seu estudi i difusió de la botifarra dolça i la cuina catalana. El lliurament serà l'11 de febrer durant la celebració del Concurs de Cuina de la Botifarra Dolça al poble de Sant Dalmai.

Jaume Fàbrega és historiador, crític d'art i escriptor de gastronomia i assaig, consultor gastronòmic, professor d'Enogastronomia de l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d'altres. A més, Fàbrega ha publicat més de 50 llibres d'art, gastronomia i assaig.