L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ajudarà la Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) a reunir les 50.000 signatures necessàries perquè el Parlament debati una Iniciativa Legislativa Popular amb la qual sol·liciten canviar diversos articles de la Llei d'Educació de Catalunya.

Aquest sindicat representant d'estudiants ha fet públic el seu suport a la iniciativa de la Fapac, ja que està d'acord amb què cal recuperar la sisena hora a primària per tal d'equiparar les condicions d'escolarització dels centres públics i els privats concertats -també sufragats amb diners de l'administració pública.

Perquè el Parlament de Catalunya debati aquesta qüestió, a més d'altres propostes per modificar la Llei d'Educació relacionades amb la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu, cal assolir la xifra de 50.000 signatures. Per aquest motiu, l'AJEC participarà en la recollida de firmes, perquè, des del seu punt de vista, "la sisena hora només s'hauria d'haver dut a terme per motius pedagògics i, en aquest cas, també s'hauria d'haver ?eliminat de les escoles concertades".

En relació amb la sisena hora -que el Departament d'Ensenyament d'Irene Rigau ha suprimit de manera generalitzada-, l'AJEC comparteix l'argument de la Fapac en el sentit que la seva implantació va contribuir a "garantir ?l'equitat en el sistema educatiu català" i que va funcionar com "una eina per millorar els resultats acadèmics al nostre país".