Ustec·STEs creu que ha arribat l'hora de convocar una vaga general en el sector de l'ensenyament i així ho demanarà a la resta de sindicats del sector. La formació va llançar aquesta proposta ahir, com a colofó d'una setmana en la qual el Departament d'Ensenyament ha proposat canviar les condicions d'accés als complements salarials corresponents als estadis docents.

L'augment de l'IRPF, la reducció de les pagues extres, l'ajornament del primer estadi docent -passant dels 6 anys actuals a 9- i l'increment de les hores lectives de mestres i professors són els principals arguments donats per Ustec·STEs a l'hora de defensar la convocatòria d'una vaga. Mitjançant un comunicat, Ustec·STEs va anunciar ahir que proposarà a la resta de sindicats promoure la primera vaga de l'ensenyament públic des que governa CiU d'Artur Mas.

Aquesta formació sindical també acusa la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, d'estar "aprofitant la conjuntura econòmica per prendre mesures que van més enllà del 2012" i que, des del seu punt de vista, "agreugen la situació i la qualitat de l'ensenyament públic", a més de deteriorar les condicions de feina dels docents.