Malgrat la rebuda amb crits i xiulades hores després a Lloret de Mar, el president de la Generalitat Artur Mas va començar el matí en un altre municipi de la comarca de la Selva: Maçanet. En concret, s'hi va desplaçar per posar la primera pedra al nou centre logístic de l'empresa Frit Ravich, que es dedica a la fabricació i distribució de patates xips, fruits secs i aperitius. En aquest centre, l'empresa invertirà 15 milions d'euros i es construeix al mateix polígon on és la seu central actual i està previst que les obres estiguin enllestides la primavera del 2013.

Amb aquest nou centre logístic, segons va ressaltar la directora general de la factoria, Judith Viader, l'empresa podrà "assolir el creixement previst, atendre més punts de venda i racionalitzar els diferents processos perquè un cop enllestit, alliberarem espai a la part productiva de les instal·lacions actuals, reestructurant la producció i fent-la més eficient". L'empresa té un plantilla de 734 treballadors i la facturació del 2011 va ser de 134 milions, un 10% més que el 2010.

El president de la Generalitat Artur Mas va elogiar l'empresa familiar i destacar l'ampliació de les seves instal·lacions en temps de cirisi i la va posar d'exemple per Catalunya ja que "és un missatge esperançador que hi hagi empreses i entitats que tirin endavant i no es deixin aclaparar en circumstàncies negatives, que continuïn invertint i creant riques; aquesta és la gran fortalesa del país i que no tothom té". A aquest acte de de col·locació de la primera pedra del nou centre logístic totalment automatitzat de Frit Ravich hi van assistir diferents càrrecs polítics de la comarca així com l'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó (CiU), que durant el seu parlament va remarcar la situació geogràfica estratègica del seu municipi, així com dels polígons industrials.

Inauguració a Lloret de Mar

I després de Maçanet, el president Mas es va traslladar a Lloret per inaugurar la nova Casa de Cultura de la plaça Pere Torrent. Allà va tenir una benvinguda diluïda per la manifestacio de Mossos i membres de plataformes antiretallaldes però un cop dins del nou equipament, el president , acompanyat del conseller de Cultura Ferran Mascarell; de l'alcalde de Lloret Romà Codina i del president de la Diputació Jaume Torramadé juntament amb d'altres membres del consistori i polítics de la comarca, va visitar les noves instal·lacions, en funcionament des del maig i compten amb el Casal de la gent gran, biblioteca, sala d'exposicions, escola d'adults, entre d'altres; tot en un espai de 2.214 metres quadrats.

Durant el seu discurs, Mas va destacar la impostància d'inaugurar un equipament com una casa de cultura en temps de crisi i va destacar que malgrat notícies i fets que sovint malmeten la imatge del municipi "a Lloret es fan moltes coses i es fan molt bé i ha esdevingut un bon exemple de cara als altres".

L'alcalde Romà Codina (CiU) va assegurar que aquest equipament culmina l'aposta per la cultura que ha fet Lloret els darrers anys, posant d'exemple els jardins de Santa Clotilde o la rehabilitació de Can Saragossa.