Blanes no troba soci per gestionar els aparcaments municipals. La convocatòria per aconseguir una empresa que vulgui crear amb l'Ajuntament una societat mixta i entre tots dos gestionar aquest servei ha quedat deserta i ara el consistori ha decidit refer el plec de clàusules per intentar fer la proposta "més atractiva" per als potencials interessats. L'Ajuntament va fer una proposta inicial, amb un cànon a pagar de quatre milions d'euros, on es preveia la creació de 1.325 places de zona verda, que fins ara no n'hi ha a Blanes, i ampliar en 627 les places ja existents de zona blava.

"La convocatòria va quedar deserta i ara estem intentant refer alguns condicionants del plec de clàusules", va explicar el regidor d'Hisenda, Nicolàs Laguna. Segons va avançar el regidor, dues empreses es van interessar pel projecte, tot i que finalment cap de les dues es va acabar presentant a la convocatòria, que es va tancar a mitjans de desembre. "Vam tenir contacte amb dues empreses i els vam facilitar tota la informació que ens van anar requerint, però finalment no es va arribar a acord", va comentar Laguna. Per això, el consistori ha decidit refer el plec de clàusules i intentar-lo fer més atractiu.

El plec actual es va aprovar en el ple municipal del passat mes d'octubre i tenia com a objectiu aconseguir un soci privat per gestionar els aparcaments de la localitat, amb la constitució d'una societat mixta, i així aconseguir uns ingressos extres en un moment molt complicat per l'Ajuntament. El cànon previst que l'empresa havia d'ingressar a l'Ajuntament era de quatre milions d'euros, la meitat dels quals era el primer any, i la concessió era per 25 anys. La societat mixta seria amb majoria del consistori, que tindria el 51%, i la resta de l'empresa, amb el 49%.

A més, l'Ajuntament va fer una proposta per intentar fer més atractiu el contracte per la potencial empresa. En aquest sentit, la intenció del govern era poder instaurar un seguit de zones verdes i ampliar les zones blaves existents actualment al municipi. Segons es preveia a la proposta, la zona verda s'instal·laria majoritàriament a la part dels Pins i els Olivers, on es farien unes 1.200 places. I també n'hi hauria al Racó d'en Portes (173 places) i a S'Auguer (31 places). Els residents pagarien 35 euros anuals per poder aparcar a la zona i els no residents una mica més que en la blava. A més, també estava previst poder ampliar la zona blava a l'avinguda Catalunya, al passeig de S'Abanell i a la zona dels carrers Tarragona, Joan Burcet i Horat d'en Creus.

Nou plec "més atractiu"

Ara el consistori està refent el plec de clàusules i té previst que es pugui tornar a votar en el ple municipal del mes de febrer. "Volem fer una proposta més atractiva, pel que fa al cànon, però sobretot per altres qüestions de funcionament", va apuntar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. "Per entendre'ns, el cànon no era el que es veia pitjor", va afegir. L'Ajuntament es basa en els requeriments que els van fer les empreses. "Les empreses que es van interessar pel projecte ens van fer arribar algunes reticiències. Hi havia condicionants de difícil compliment ens van indicar", va explicar l'alcalde. "Ara el volem fer més atractiu per a aquelles o per a noves empreses", va concloure Marigó.