La tercera protesta dominical dels ciclistes que demanen poder circular per la C-17 entre el Ripollès i Osona va reunir uns 200 participants. A 2/4 d'11 del matí, els ciclistes van entrar a la C-17 per un accés de la comarca d'Osona. Durant més d'una hora, van circular a marxa lenta fins a la zona de can Villaura, al Ripollès. En aquest punt els Mossos d'Esquadra els van fer girar i van tornar cap a Osona. Com en les ocasions anteriors, al 6 de novembre i al 4 de desembre els ciclistes van alentir la marxa dels cotxes que circulaven en direcció a Ripoll. Això no obstant, el nombre de participants va ser inferior al de les altres dues protestes.

La intenció de la darrera protesta era mostrar una posició de força, abans de la reunió que els clubs han de mantenir amb el director general de carreteres, Jordi Follia.

Els ciclistes demanen poder circular per la C-17 perquè és l'única via de connexió amb bicicleta de carretera entre les localitats d'Osona i el Ripollès. Carreteres els ho impedeix per considerar que els ciclistes no poden circular per sota els túnels. La reivindicació dels ciclistes ha arribat fins al punt de provocar l'aprovació de mocions contra la prohibició a diferents ajuntaments de la comarca d'Osona.