La Diputació de Girona mantindrà els 8,5 milions d'ajudes del Fons de Cooperació 2012, que es destinaran als ajuntaments. És el mateix import que els darrers dos anys, malgrat la disminució del pressupost de la corporació per a aquest exercici (-13 % en relació amb el pressupost de 2010), segons han informat fonts de l'organisme supramunicipal.

L'objectiu de la Diputació és ajudar els consistoris gironins en l'actual situació de crisi i de dificultats econòmiques. És per això que no solament es mantindrà la mateixa quantitat i el mateix repartiment dels fons que en anys anteriors, sinó que a més els ajuntaments, per primera vegada, podran destinar tota la partida a fer front a la despesa ordinària.

Tots els ajuntaments tenen un mínim garantit de 19.812 euros, que rebran un total de 167 municipis. La resta tenen assignades unes quantitats superiors en funció de la seva població, han detallat les fonts de la Diputació de Girona.

De la mateixa manera que l'any anterior, també es permet als ajuntaments destinar els fons assignats a finançar inversions i/o despeses corrents de caràcter obligatori (enllumenat públic, vies públiques, neteja viària, etc.). A diferència del 2011, però, quan només es podia destinar a aquests conceptes el 30% de la subvenció, enguany s'autoritza fins al 100%.

Les fonts han anunciat que una altra novetat del Fons de Cooperació 2012 que pretén facilitar la gestió municipal és, en el cas de despeses d'inversió, que el termini de justificació s'amplia fins al 28 de febrer de 2013 (per despeses corrents es manté en el 30 de novembre d'aquest any), de manera que els consistoris puguin tenir més temps.