El portaveu adjunt de CiU al Congrés, l'olotí Pere Macias, va ser elegit ahir al matí nou president de la Comissió Permanent de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible al Congrés dels Diputats. Poc després de ser proclamat, Macias es va dirigir als diputats presents dins d'aquest òrgan, marcant dues línies de treball per encarar el seu mandat en aquesta nova funció. D'una banda, l'exalcalde d'Olot va explicar que s'han de centrar esforços en continuar amb la bona tasca feta i iniciada pel primer president de la Comissió de Seguretat Viària, Jordi Jané. Macias va destacar que "en els vuit anys d'existència d'aquesta Comissió la seguretat viària ha augmentat notablement", i que per això s'havia de seguir treballant en la mateixa línia per mantenir aquesta tendència a la millora.

D'altra, el portaveu adjunt de CiU va explicar que s'ha de treballar per "ampliar les comeses d'aquest òrgan, com ha proposat CiU, en temes de la mobilitat sostenible". En referència a aquest tema, Macias va incidir en el fet que bona part d'aquestes competències són d'àmbit autonòmic i municipal.

Tot i això, va recordar que hi ha decisions de caràcter estatal que cal impulsar i controlar des del Congrés dels Diputats, i que és en aquest aspecte on la Comissió ha de centrar els seus esforços per presentar les seves actuacions. Amb aquest nomenament, CiU passa a presidir dues comissions després que Duran i Lleida, fos reelegit per la d'Afers Exteriors.