Fomento de Construcciones y Contratas ha demandat l'Ajuntament d'Olot per considerar irregular el procés d'adjudicació de la concessió d'escombraries. A l'agost del 2011, aquesta empresa va presentar una al·legació contra el concurs per a la concessió de les deixalles. L'Ajuntament va acceptar la protesta perquè si l'empresa no presentava un recurs en matèria de contractació en el termini de 15 dies, l'adjudicació del servei es podia fer al ple de setembre sense impediments. Això no obstant, Contrucciones y Contratas va presentar el recurs.

El recurs en matèria de contractació i les al·legacions presentades a l'acord d'adjudicació del contracte per a la recollida de deixalles i neteja viària van ser aprovats en un ple convocat a les 8 del matí del dia 4 d'octubre. En aquesta sessió, tots els grups polítics van acceptar els consells tècnics que determinaven una puja en la puntuació de Construcciones y Contratas. A pesar de l'augment, Construccions y Contratas no va arribar a la puntuació que va decidir el concurs a favor de la Ute Urbaser-Igfa,SA. Aquesta darrera empresa també havia presentat al·legacions per pujar la puntuació.

Així al desembre, l'Ajuntament va adjudicar la recollida de deixalles i la neteja viària a la Ute Urbaser-Igfa, SA per un import anual de 2.463.883,96 euros més IVA per un termini de 8 anys: 19.704.000 euros.

No es va parlar més del concurs per a la recollida fins que ahir, al matí la Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot va aprovar la contractació dels serveis jurídics externs que defensaran l'Ajuntament en el litigi. Poc després de la Junta, el regidor d'Urbanisme Miquel Àngel Zarza va opinar que "no crec que arribi a res". Va apuntat que considera que l'adjudicació es va fer correctament. "Passa que és l'adjudicació d'un servei important i, en conseqüència, Fomento s'acull al seu dret de no renunciar a res",va dir. També va apuntar que "penso que per part dels tècnics el procés d'adjudicació del contracte va estar correcte".

Al concurs es van presentar Fomento de Construcciones y Contratas, sa; Valoriza Serveis Mediambientals, sa; Cespa SA, i Urbaser-Igfa, sa. Les claus per l'adjudicació del servei van ser el preu en un 30% i en un 70% les millores tècniques. Un dels principals requisits va ser la recollida d'envasos mitjans. En aquest darrer sentit, Zarza va assenyalar que "el servei funciona amb tota correcció i normalitat, amb una renovació dels contenidors". La primera acció del nou servei va ser l'adaptació de 330 punts de recollida als nous contenidors per a envasos mitjans. El regidor d'Urbanisme també va enumerar canvis en alguns itineraris de recollida i la presència de camions nous. Un dels reptes de l'Ajuntament d'Olot és millorar els resultats de la recollida selectiva. Construcciones y Contratas havia tingut la concessió almenys durant 10 anys: 8 de concessió i 2 de prorroga.