Destrossat, així és com ha quedat l'interior de l'edifici de la depuradora de Torrefortuna de Vidreres després que uns lladres entressin a les instal·lacions d'aquesta nova planta de tractament d'aigües i arrenquessin tot el cablejat de coure d'aquest edifici.

Per poder accedir en aquest equipament, que encara s'ha d'estrenar tot i estar tot construït des de fa un any, els lladres van anar fins darrera i tallar la reixa que l'envolta, un forat encara present i per on també es van escapolir amb els metres de cable de coure. A banda, van fer tot tipus de destrosses en aquesta construcció de la instal·lació per poder sostreure el cablejat com ara, treure els plafons del sostre, entre d'altres.

Aquesta no és la primera ocasió que hi ha destrosses en aquesta planta depuradora de la urbanització de Terrafortuna de Vidreres, com recorda el tinent d'alcalde de Vidreres, Eduard Adrobau (VST-ERC), ja que anteriorment hi havia hagut actes de vandalisme i com es podia veure ahir, hi havia alguna finestra amb els vidres trencats a causa d'això.

Però l'actuació més recent és aquest robatori que ha fet saltar les queixes del consistori, en ser un espai, titularitat de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i per tant, destaca Adrobau, l'Ajuntament no hi pot actuar al seu interior, per exemple, per reparar els danys ocasionats; en canvi, sí que ho han fet a l'entorn a causa de les bretolades.

El tinent d'alcalde ressalta que la planta és una instal·lació que hauria d'estar funcionant perquè "està acabada" i que l'Ajuntament s'ha adreçat a l'ACA per tal que la posi en funcionament i en canvi, "no ens donen resposta de per què no es posa en funcionament", resposta que han de donar als veïns de la zona que també s'han queixat per la situació, ja que part de les aigües residuals acaben a la riera.

Per tot això, Adrobau carrega contra l'ACA perquè al seu parer deixa deteriorar unes instal·lacions que han tingut un alt cost i en les què "ara caldrà tornar a iinvertir degut a les destrosses, caldrà feta tota la instal·lació nova" . A Vidreres la de Terrafortuna no és l'única depuradora aturada sinó que també n'hi ha una a la Goba "que es troba a mig fer". Aquesta queixa també Vidreres l'ha adreçat al Consell Comarcal i aquest ho ha fet a l'ACA, a qui tampoc ha donat explicacions, afirma l'edil.