L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, van signar ahir el conveni que delega el Servei de Gestió Tributària i Cadastral de l'Ajuntament a l'ens comarcal. Amb aquesta delegació el Consell Comarcal de la Selva passa a gestionar la majoria de tributs que fins ara controlava el consistori blanenc. Més concretament, es tracta de la gestió, la inspecció i la recaptació tributària d'impostos, taxes i preus públics. La delegació comportarà gestionar el cobrament de més de 16 milions d'euros anuals per a l'Ajuntament de Blanes.

L'acte de signatura del conveni es va fer ahir al matí a l'Ajuntament de Blanes i encapçalat per Marigó, i Fauria. També van assistir el tinent d'alcalde de Serveis Generals i regidor d'Hisenda i Patrimoni de l'Ajuntament de Blanes, Nicolás Laguna, i el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, així com regidors de l'equip de govern i de l'Ajuntament de Blanes i tècnics de les dues administracions.

La delegació de competències s'ha fet a efectes de l'1 de gener d'aquest 2012 tot i que, a la pràctica, el servei de gestió tributària, cadastral i de recaptació s'ha posat en marxa aquesta setmana -des del 16 de gener- a la nova oficina situada al carrer de la Fe 7-9 de Blanes. Aquesta oficina també ha passat a gestionar la recaptació executiva que fins el desembre del 2011 s'havia estat fent a través de XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) per delegació de l'Ajuntament de Blanes. Igualment, la gestió de cobrament de multes que gestionava la UTE GRS Tribugest també s'ha integrat a la oficina del Consell Comarcal. D'aquesta manera, la unificació de totes aquestes funcions a través d'una sola oficina, comporta una reducció de costos per a l'Ajuntament de Blanes d'uns 300.000 euros anuals.

Un altre dels punts que té en compte el conveni, és que el Consell transferirà a l'Ajuntament bestretes mensuals a compte de la recaptació dels ingressos: 1,5 milions al mes de gener a abril, un milió al maig, dos milions al juny i a partir d'aquí un milió.