La Fira de Turisme Internacional (Fitur) obre les seves portes al públic general avui, després de tres dies dedicat a l'activitat professional. Les empreses i entitats turístiques gironines presents a la fira, després dels contactes mantinguts els darrers dies amb professionals del sector, esperen avui i demà promocionar-se entre el públic que simplement va al recinte firal a conèixer destinacions on passar les vacances

Per al públic general, Fitur organitza en el cap de setmana un complet programa d'activitats entre les quals destaca la III Quedada Minube-Fitur, que es completarà amb una "Gymkana viatgera" en la qual es podrà completar un passaport i guanyar premis.

En aquest programa lúdic també s'inclouen exposicions de fotografies o el "Racó del viatger" que presentarà al públic els secrets dels destins més atractius a través de jocs i activitats.

A més, durant el cap de setmana també se celebra la II Marató de Folklore Interactiu, un esdeveniment que permetrà als viatgers conèixer el patrimoni artístic i cultural de diferents països i regions presents a la fira a través de tallers de dansa, artesania o gastronomia.

Fitur compta en aquesta edició amb un espai expositiu de 75.000 metres quadrats repartits en nou pavellons i amb 9.500 empreses participants en una nova edició marcada per l'ajust pressupostari realitzat per les comunitats autònomes fruit de la crisi.

Es preveu que la 32 edició de la fira finalitzi amb un nombre de visitants similar o fins i tot superior a la del 2011, quan es va assolir la xifra de 209.260, malgrat les retallades en pressupost que la majoria de participants han aplicat.

Presència gironina

Entitats i empreses turístiques gironines hi participen amb dos espais integrats dins l'estand de Catalunya per promocionar la seva oferta. S'han presentat públicament davant del sector i els mitjans de comunicació nous productes com la guia turística en braille de Calonge-Sant Antoni, la Xarxa Burricleta, la Schubertíada de Vilabertran, la campanya Girona 10 i la marxa Intermón Oxfam-Trailwalker, entre d'altres.