El diputat socialista Àlex Sáez i el representant de CiU Jordi Xuclà esperen que la ministra de Foment, Ana Pastor corregeixi la diputada del PP, Concepció Veray, i que es comprometi amb el desdoblament de la N-II en la seva primera compareixença el proper febrer. El PSC confia que el Govern adjudicarà en breu el tram Sils-Caldes i que preveurà inversions al tram sud de l'A-2 a les comarques gironines en el projecte dels pressupostos generals de l'Estat.

El diputat socialista per Girona Àlex Sáez espera que la ministra de Foment, Ana Pastor, confirmi en la seva pròxima compareixença al Congrés que el desdoblament de l'A-2 és una obra prioritària per al Govern del PP, tal i com afirmava el partit durant la campanya electoral a les comarques gironines, i que li assigni una partida en el projecte de pressupostos. "Confiem que en els pròxims dies s'adjudiquin de manera definitiva les ?obres del tram Sils-Caldes que ja va preparar el govern socialista", va advertir el diputat. Precisament el tram Sils-Caldes ja va ser adjudicat provisionalment pel Govern socialista a l'empresa Acciona i només queda pendent la definitiva.

"Per nosaltres el desdoblament de l'A-2 és prioritari. Esperem que en el projecte de pressupostos del PP hi hagi previstes les inversions per als trams sud de la via a les comarques gironines", va afegir Àlex Sáez, en referència als trams Tordera-Maçanet de la Selva, Maçanet de la Selva-Sils i i Sils -Caldes. "Confiem que el PP mantindrà el que va dir durant la campanya electoral. I confiem, també, que no hi haurà cap canvi de programació en el tram Sils-Caldes", va insistir el diputat del PSC per Girona, que ha estat el primer diputat en presentar preguntes al Congrés sobre aquesta qüestió.

Per part seva, el diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, també vol esperar la compareixença al Congrés dels Diputats de la ministra de Foment encara que va assenylar que és "un mal presagi el que diu la senyora Veray". Tanmateix va afegir que "hem de veure l'execució del conjunt de les obres de l'Estat i si hi ha un sol quilòmetre d'autovia en qualsevol altre lloc de la geografia espanyola no entendrem que no es faci la N-II a Girona". En aquest sentit va afirmar que Veray ha fet "una mala ?defensa incial dels interessos ?gironins i ja fa entreguisme abans d'escoltar la ministra". I va reiterar que "si l'Estat congela tota obra pública, tindrà sentit, però si l'Estat fa un sol quilòmetre d'autovia, serà inacceptable. La N-II s'ha de desdoblar abans de 2 anys i el tram Sils-Caldes s'ha d'executar aquest any".

La diputada del PP, Concepció Veray (PP), va remarcar ahir que "el compormís és el mateix que vam expressar en la campanya i que el PP va tenir durant els vuit anys al govern entre 1996 i el 2004". Per això, va insistir que "el compromís és que el desdoblament no s'atura i tot seguirà els tràmits que ha de seguir i no hi ha cap més opció". Va demanr calma al PSC i a CiU i va assenyalar que "coneixerem la planificació respecte a la legislatura" en les comissions. Per això, Veray va concloure que "no es pot demanar al PP que faci en sis mesos el que ni el PSOE ni CiU no van fer en 8 anys".