El Celler Can Torres de Vilartolí, una finca vitivinícola, i Mas Galceran, dedicada a l'horta, són les dues primeres empreses que se sumen a un pla pilot per promoure el cultiu ecològic i les bones pràctiques ambientals a la comarca. La proposta, "Custòdia agrària", la porta a terme l'entitat Iaeden i una de Menorca, GOB, cofinançada pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, i pel Feader. El projecte busca oferir als consumidors preus assequibles, dignificar la vida al camp, i preservar l'entorn natural per a les futures generacions.

El celler de Can Torres està situat a Sant Climent Sescebes i es dedica a l'elaboració de vi ecològic. Ofereix des del Murta,100% ull de lebre, a la garnatxa dolça amb un raïm de garnatxa roja procedent d'una vinya que va ser plantada fa 50 anys. S'elabora de manera artesanal. Suc de raïm pasteuritzat i envasat, arrop (una mena de mermelada) amb talladetes i vinagre són altres productes que ofereixen.

Pel que fa al Mas Galceran, es dedica a l'horta ecològica. En una finca que data de 1609 situada a la plana empordanesa, a Sant Miquel de Fluvià, es treballa l'horta. Els terrenys se situen entre l'alzinar del Bosc de les Roques i el riu Fluvià. L'empresa, recentment creada i familiar, permet la compra dels productes per Internet. Es pot optar per les cistelles ja elaborades que tenen preus dels 15 als 30 euros o per escollir les verdures i fruites.

El que tenen en comú les dues finques és l'aposta per l'ecologia i el medi ambient. S'han convertit en les primeres que signen un conveni per formar part del projecte "Custòdia agrària", que donarà a conèixer els productes locals i de qualitat resultants d'unes bones pràctiques. Les dues finques han signat un conveni privat adaptat a cada cas. Es comprometen a portar a terme mesures de preservació i millora ambiental. Per part d'Iaeden, es comprometen a assessorar en l'aplicació de les mesures i a col·laborar en donar a conèixer els productes i la finca a fi d'aconseguir ajuts directes, treballar per a la diversificació de vies de comercialització, i esfroçar-se per aconseguir el reconeixement del producte de proximitat com a element de qualitat i de la terra.