Una nau del polígon industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts, va acabar ahir del tot calcinada després d'un incendi en el qual van haver de treballar fins a 13 dotacions dels Bombers de la Generalitat per tal d'extingir-lo. El foc es va declarar a un quart de dotze del matí i fins la tarda els Bombers no el van poder controlar.

La instal·lació afectada, que va quedar del tot cremada, era un magatzem de recollida de retalls de tèxtil que pertany a l'empresa Vilà Planella. La nau tenia una superfície de 140 metres quadrats, 20 de llargària per 7 d'amplària, i estava tota plena de material. Ahir a la tarda els Bombers treballaven per intentar retirar tot el gènere.

Al lloc del sinistre hi van arribar a treballar fins a 13 dotacions dels Bombers de la Generalitat, les quals, a més de sufocar les flames, van haver de protegir les naus industrials veïnes. Aquestes construccions no es trobaven completament annexades, ja que estaven separades per una distància d'uns quatre metres, fet que va evitar que patissin cap desperfecte. Tot i la seva espectacularitat, l'incendi no va provocar cap ferit i ningú va haver de ser atès pels serveis mèdics. Tampoc es va haver de realitzar cap evacuació.

A mesura que avançava la tarda, els Bombers van anar retirant les dotacions desplaçades al punt del sinistre. Tot i això, al llarg de la nit un vehicle s'ha quedat a la zona per supervisar les brases i evitar una possible revifada del foc que ha destrossat la nau.