L'estació de la Molina va inaugurar ahir oficialment una nova caldera de biomassa que funcionarà alimentant-se dels residus forestals generats per la neteja dels boscos dels voltants d'aquesta instal·lació esportiva, i que ha de suposar un estalvi anual en combustible d'uns 60.000 euros per a l'estació d'esquí.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) van ser els encarregats de presentar davant els mitjans de comunicació aquesta nova caldera de biomassa capaç de generar una energia equivalent a la necessària per escalfar fins a cinquanta habitatges de cent metres quadrats.

La caldera, que està en funcionament des del mes de desembre passat, ha suposat una inversió de 225.000 euros, tot i que es preveu que permeti l'estalvi cada any de 60.000 euros en gas i en electricitat.

Aquesta instal·lació necessita unes 400 tones de fusta, excedents de la neteja de les prop de 800 hectàrees de terreny propi de l'estació, uns terrenys abundants en pi negre i pi vermell, amb els quals es generarà energia per escalfar la zona d'oficines, el restaurant El Bosc, l'edifici de serveis de la Molina i la zona Alp 2500.

A la vegada, la recollida d'aquestes restes forestals ajudarà a mantenir netes les muntanyes pròximes a l'estació, cosa que redueix la possibilitat d'incendi en èpoques estivals.