Els pescadors dels ports de Roses, Llançà i el Port de la Selva, han començat avui una veda i les barques d'arrossegament de la flota d'aquestes confraries no sortiran a pescar fins d'aquí a un mes, i d'aquí a tres setmanes se sumaran els ports de Blanes i Palamós, que estaran aturats un altre mes.

L'objectiu d'aquesta veda, que acabarà el 23 de febrer, és aconseguir que espècies com el lluç, el rap, el llenguado i les gambes que es pesquen en aquesta zona puguin reproduir-se i créixer, ja que els seus caladors estan donant senyals de fatiga.

En total, aquesta veda afectarà a uns 500 pescadors de 90 embarcacions d'arrossegament de la Costa Brava encara que la flota de setge, la del palangre i l'artesanal seguiran pescant.

Les aturades biològiques són imprescindibles per aconseguir la sostenibilitat del sector pesquer i de l'ecosistema de la zona, segons la Federació Catalana de Confraria.

El president de la Federació, Eusebi Esgléas, ha afirmat que "el gran problema és que el gasoil no para de pujar, nosaltres hem de competir en mercat amb producte que ve de tercers països en el qual els sous, el gasoil i moltes coses no han de veure res amb el d'aquí".