El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, va indicar que els pagesos que no sàpiguen com desfer-se dels neumàtics vells es posin en contacte amb el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient d'Olot. El president va fer referència als neumàtics vells que es fan servir per sostenir els plàstics protectors de les sitges de moresc.

La problemàtica dels neumàtics va ser exposada pel portaveu socialista, Jordi Valverde, el qual va reclamar que "en algun municipi no sabem on portar-los", i va precisar que quan els porten a la deixalleria, no els volen.

El president del Consell Comarcal, Joan Espona (CiU), va contestar que la solució als neumàtics és contactar amb una empresa de gestió de residus, i va afegir que aquestes companyies són una manera de desconnectar les empreses de la recollida general de residus. "El que no podem és permetre que els neumàtics es converteixin en elements per aguantar plàstics".

En aquest punt va intervenir el conseller Josep Guix (PSC), el qual va fer referència als neumàtics vells que "tradicionalment han sostingut els plàstics que tapen les sitges de moresc perquè fermenti". Guix va precisar que, ara, la ?majoria dels pagesos han substituït els neumàtics vells per sacs de terra. Segons ell, el problema rau en el fet que aquests neumàtics estan plens de pedres i de ferros i els gestors de residus no els volen, i va apuntar com a única solució "portar-los a una cimentera perquè els facin ?servir de combustió" malgrat que, segons ell, l'Agència Catalana de Residus no ho autoritza. "L'única solució és portar-los a València o Lleó, però com que és molt car, no ho fan", va dir. Guix va demanar una recollida general de neumàtics per dur-los fora de la Garrotxa.