L'Ajuntament de Blanes va entregar divendres els fons econòmics als diferents projectes de Solidaritat i Cooperació i per pal·liar les situacions d'emergències socials al municipi. En total es va entregar 61.000 euros, que correponent al 0,7% del pressupost aprovat el 2011. D'aquesta quantitat, 9.300 euros s'han destinat a pal·liar situacions d'emergències socials.

Després que les quantitats assignades s'aprovessin per unanimitat al ple del desembre, divendres es va fer el lliurament dels fons als representants de les ONG. L'acte, que es va fer a la sala de plens, va estar encapçalat per l'alcalde Josep Marigó, i la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, qui va destacar la importància de seguir impulsant aquestes accions, ja que "al primer món estem patint una crisi econòmica i hi ha gent amb problemes econòmics greus, però en altres països les persones estan lluitant diàriament per la seva vida", va afirmar.

Pel que fa als projectes, cal destacar el de l'Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku i el seu districte, amb un total de 16.850 euros, que promou una cooperativa agrícola i el manteniment dels molins a Gàmbia. També Solidaritat Arbúcies-Palacagüina ha rebut 10.000 euros, que es destinaran a continuar l'Escola Campesina Manel Bonfill. Un altre dels projectes ha estat les colònies d'estiu per a infants sahrauís a Blanes (8.250 euros).