Més de 3.000 nens i nenes de 13 escoles de la ciutat de Girona van tancar ahir al matí la campanya «Jardins per la Pau», promoguda per la Coordinadora d´ONG Solidàries de les Comarques Gironines i l´Alt Maresme i l´Ajuntament gironí amb l´objectiu de promoure els valors de la pau als centres educatius.

Divendres, l´alumnat de sisè de Primària del col·legi Migdia es va avançar a la commemoració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau –celebrat ahir– plantant un plàtan i llegint poemes, en l´acció «Plantem la pau» que l´associació Amics de la Unesco organitza cada curs –la d´enguany es va fer als jardins de les instal·lacions del GEiEG, al barri de Palau–.

També ahir, les dues escoles de Quart –Santa Margarida i Nou de Quart– i la llar d´infants La Baldufa van celebrar el Dia de la Pau apel·lant a la solidaritat, un tema que abans han treballat a classe i que es va escollir davant «la conjuntura de crisi i de malestar en el si de moltes famílies». Totes les aules han treballat actituds solidàries, els més petits van expressar desitjos de com els agradaria que fos el món i els centres van obrir una campanya de recollida de queviures, que es portaran al Banc d´Aliments de Girona.

Ahir al migdia, l´alumnat va materialitzar la seva feina en missatges escrits en coloms dibuixats en petites pancartes, que es van dur fins a l´Ajuntament i on romandran uns dies col·locats en testos gegants perquè tothom les pugui veure. L´acte el van tancar els alumnes de sisè, llegint un manifest escrit per ells mateixos.

Pel que fa a la clausura de la campanya «Jardins per la pau» a Girona, els escolars es van reunir al parc del Migdia en un acte en el qual van intervenir l´alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso; el director territorial del Departament d´Ensenyament a Girona, Albert Bayot, i el president de la Coordinadora d´ONG Solidàries, Rafael Villena.

Els alumnes van compartir les seves creacions i van fer un gran jardí per la pau; dos escolars van llegir un petit manifest sobre la pau; Teatre de Contacte i El Galliner van oferir un espectacle musical i, finalment, es va cantar la cançó El món seria.

«Jardins per la Pau» s´ha adreçat a tots els centres educatius d´educació infantil i primària de la ciutat de Girona (des de P3 fins a 6è) i ha tingut com a objectiu treballar la pau des de dues vessants: l´artística, pel que fa a la construcció de plantes i flors per fer un jardí, on els pètals i fulles parlin de pau mitjançant missatges o dibuixos; i d´educació en valors, mitjançant formacions, tallers i dinàmiques als centres escolars.

Les dinàmiques es van fer a les escoles la setmana passada i van anar a càrrec dels alumnes dels cicles formatius dels instituts Montilivi de Girona i Vallvera de Salt, que prèviament havien rebut formació per part dels tècnics de la Coordinadora d´ONG Solidàries i de l´Ajuntament de Girona.