Més de la meitat del blat de moro que es va cultivar a les comarques gironines durant el 2011 va ser transgènic. Segons dades facilitades per la Generalitat, durant el 2011 es va arribar al màxim històric amb 4.478 hectàrees d'aquesta llavor modificada genèticament, fet que suposa el 51% del total i per tant, la majoria del conreu d'aquest tipus a la demarcació de Girona. Ràdio Girona informa que aquestes 4.478 hectàrees de més representa un increment del 30% d'unes plantacions que es concentren majoritàriament a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, on 3 de cada 4 hectàrees són de blat modificat.

El responsable de conreu d'herbacis d'Unió de Pagesos, Antoni Casademont diu que l'àmplia presència del blat transgènic està contribuint a eradicar la plaga del cuc barrinador, un dels maldecaps dels agricultors que es dediquen a aquest tipus de plantacions. Aquest insecte ataca sobretot en camps on la temperatura és més càlida. Això explica que els cultius transgènics siguin majoritaris al litoral, i en canvi, llocs més elevats com la Garrotxa o el Ripollès estiguin lliures d'aquests conreus.

Segons Casademont, "tens el camp més protegit amb transgènics que sense. Se'n ha fet tant (de cultiu transgènic), que en els camps convencionals ja no hi ha paràsits com el barrinador". Girona és la segona província amb un percentatge més alt de cultiu de blat de moro transgènic. La primera, Lleida, té un 60% de cultius modificats genèticament.