Efectivament, el turisme resisteix la crisi millor que altres sectors. Les pernoctacions als establiments turístics no hotelers -és a dir, en càmpings, apartaments de llo?guer i cases de turisme rural- de les comarques de Girona van augmentar l'any passat un 5,8% respecte al 2010, arribant pràcticament als 10 milions. L'increment, per damunt de la mitjana espanyola, que va ser del 5,2%, va ser provocat sobretot pel sector dels apartamens de lloguer, que van millorar un 11,3% les seves xifres de 2010. Càmpings i turisme rural gironins també van millorar resultats de l'any anterior, però en menor percentatge: un 4% i un 4,2% respectivament.

En total, els establiments extrahotelers gironins van assolir 9.896.301 pernoctacions l'any 2011, segons el balanç anual que va donar a conèixer ahir l'Institut Nacional d'Estadística. D'aquest total, 6,97 milions corresponen a càmpings, 2,55 milions a apartaments de lloguer, i 363.000 a cases de turisme rural. En tots els casos van augmentar tant les pernoctacions de clients estrangers com nacionals -excepte una lleugera baixada de clients nacionals en turisme rural-, a diferència dels hotels, que segons es va publicar la setmana passada van salvar l'any gràcies al turisme estranger.

En tots els casos l'increment dels establiments gironins va ser superior a la mitjana espanyola -no va ser així en el cas dels hotels, tampoc-, començant pel global, que ha sigut del 5,2% enfront del 5,8% de les comarques de Girona.

Els apartaments de lloguer han incrementat de mitjana a l'Estat espanyol un 7,1% les pernoctacions, els càmpings un 2,8% i els establiments de turisme rural un 0,3%.

A més, en càmpings i en turisme rural les comarques de Girona són líders de l'Estat espanyol en nombre de pernoctacions.