Lloret demanarà a l'Estat, a la Generalitat i a la Federació de Catalana de Municipis que donin permís per endeutar-se als ajuntaments que s'ho puguin permetre per poder finalitzar obres ja iniciades i no haver de paralitzar els projectes. L'alcalde de la localitat, Romà Codina, ho va anunciar en el ple municipal de dilluns. Ara mateix els ajuntaments no poden anar a crèdit si tenen un endeutament superior al 75% i Lloret el té del 94%. "El real decret del desembre que va plantejar el PP, evidentment, que no ens deixava incrementar l'endeutament en més del 75%, quan feia dos anys podíem endeutar-nos el 125%", va explicar Codina. "Però hi ha qüestions que nosaltres voldrem fer arribar a la Federació Catalana de Municipis, a l'Estat i al Parlament de Catalunya, en el sentit que aquelles obres que estiguin en curs es puguin acabar, tot el que siguin plurianuals puguin continuar i, sobretot, els plans de barris", va afegir.

Codina va explicar que "entén" que l'Estat vulgui controlar l'endeutament dels municipis per la situació actual. Però, al mateix temps, -va destacar- que en un moment en què a l'empresa privada se li fa "molt díficil" fer obres i l'administració és qui està fent-les, si als ajuntaments que podrien assumir nous crèdits no se'ls deixa endeutar més, "hi haurà moltes empreses que quedaran aturades i molta gent que anirà a l'atur i això no hauria de ser així", va manifestar Codina.

Replantejar l'obra

Per altra banda, l'alcalde va explicar en el ple que en el cas de no rebre l'autorització per fer el crèdit de 5,4 milions que es preveuen en les inversions del pressupost, ja que Lloret està per sobre l'endeutament permès, caldria replantejar el projecte de la piscina municipal tal com s'està executant. L'alcalde va afirmar que "mentre no s'aprovi el pressupost de l'Estat, que serà al març, i no tinguem la possibilitat de fer el crèdit i poder fer aquesta inversió, haurem de canviar de plantejament". Així, Codina va dir que han parlat amb l'empresa per de moment "no gastar en totes aquelles instal·lacions i maquinària interior de la piscina, que costen molts diners, i sí fer la inversió de tancament de coberta i laterals, perquè no es malmeti l'obra" ja construïda. En definitiva, Codina va destacar que "hi ha dues possibilitats" davant d'aquesta obra: que al final puguin "fer el crèdit encara que només sigui per les obres que estan en curs" o que definitivament no es pugui fer i que l'Ajuntament hagi "de canviar l'operativa de l'obra".