Els consells comarcals gironins van començar a cobrar ahir el deute de la Generalitat, corresponent al curs passat, en concepte de beques per als serveis de menjador i de transport escolar. El Consell del Baix Empordà és un dels que ahir al matí ja havia rebut l'ingrés del Govern català que, en aquest cas, li devia més de 200.000 euros del curs 2010-2011.

Encara que ahir al migdia encara no havien rebut la transferència del Departament d'Economia de la Generalitat, des de la gerència dels consells comarcals de l'Alt Empordà i el Gironès es mostraven segurs que cobrar és qüestió de dies, ja que els constava que s'havia donat l'ordre al banc -el Consell de la Garrotxa tampoc havia percebut l'ingrés ahir al matí-.

De manera general, la Conselleria d'Ensenyament ha arribat fins a aquestes alçades del 2012 sense haver pagar aproximadament el 10% de l'import corresponent als ajuts per a menjador i transport escolar. El deute amb el Consell comarcal del Gironès ha arribat a uns 500.000 euros i a la Selva s'ha acostat als 450.000.

Un cop hagi saldat aquests deutes -que el Govern es va comprometre a resoldre aquest gener-, el Departament d'Ensenyament encara tindrà pendent d'abonar les partides corresponents a les subvencions d'aquest curs 2011-2012.

El Govern va aprovar ahir incorporar al Decret de preinscripció escolar els criteris de desempat aplicats pel Departament d'Ensenyament el curs passat i l'actual. En concret, es tracta de tenir en compte la condició de família monoparental i l'alumnat amb un familiar directe, o turor, que hagi estudiat al centre on vol inscriure's.

D'altra banda, Ensenyament ha retardat fins a la segona quinzena de març la presentació de sol·licituds de preinscripció per al segon cicle d'educació Infantil, Primària, centres integrats i ESO.