L'Ajuntament de Vidreres va tornar a portar ahir a ple el pressupost del 2012, dos mesos després que ho fes per primer cop. El motiu, segons va argumentar l'alcalde, Jordi Camps (CiU), són les al·legacions presentades que han obligat a "actualitzar" i fer un compte nou que assoleix els 7,9 milions, uns 400.000 euros més que el presentat el novembre. El compte es va aprovar amb els vots de l'equip de govern (CiU i VST-ERC) i el vot contrari del PSC. El regidor del PP no va ser present en la votació.

Pel que fa a les novetats en el pressupost aprovat, la regidora d'Hisenda, Anna Clapés (ERC), va ressaltar que s'havia col·locat l'IBI a la baixa i que en el cas de Vidreres, malgrat el Reial decret del Govern de Rajoy, no s'augmenta. A més, el nou compte inclou l'eliminació de l'impost d'entrada de vehicles rebaixant la partida prevista de 32.000 euros fins a 16.000, on només s'inclouen els guals. Pel que fa a inversions, es mantenen les previstes amb la remodelació de l'escorxador com a projecte destacat i s'ha inclòs la col·locacio de plaques solars al pavelló.

Des de l'oposicio, la portaveu socialista, Ruth Rosique, va lamentar que es portés un nou pressupost al ple dos mesos després d'aprovar-ne un altre i va titllar d'"improvisació" aquesta actuació. A més, Rosique va criticar una pujada en la partida de retribucions, passant de 45.000 euros al darrer mandat als 63.000 en l'actual. Davant aquestes crítiques, l'alcalde va remarcar a Rosique que pel que fa a retribucions del govern, "vostès eren 4 a final de mandat i nosaltres som vuit" i va afegir que pel que fa a una possible improvisació, va recordar a l'exalcadessa que s'han trobat que Movistar els ha de retornar 36.000 euros de factures. Camps va destacar que "si haguéssim apujat l'IBI hauríem ingressat 360.000 euros, diners que estalviaran els habitants de Vidreres".