L'Estació Nàutica de Roses preveu que entre l'abril i l'octubre, en temporada baixa, hi hagi entre 12.000 i 15.000 turistes que acudeixin a la població atrets per les diferents competicions nàutiques que s'han programat, una desena d'alt nivell. Les més importants seran tres campionats d'Europa, un del món i la Setmana Catalana de vela. L'impacte econòmic es calcula que serà de 2 milions d'euros.

Els Campionats del Món Slalom Windsurf Femení i Masculí, el campionat d'Europa Laser Masters, el Campionat d'Europa 29rXX i la Setmana Catalana de Vela són els esdeveniments programats més importants. El Tour de França de Vela, o els Campionats de Catalunya de Llagut i Laser std són altres activitats programades.

Des de l'estació nàutica consideren que aquesta oferta demostra "la gran confiança organitzativa que dipositen en Roses les diferents federacions i organismes internacionals".

Les diferents competicions calculen que suposaran en temporada baixa atraure entre 12.000 i 15.000 visitants. En nombre de participants s'espera que seran 4000 i uns 2000 acompanyats que s'allotjaran a Roses entre una i sis nits. El calendari d'activitats nàutiques s'ha impulsat des del Grups d'Esports Nàutics que coordina el projecte, l'Estació Nàutica de Roses-Cap de Creus que agrupa un centenar d'empreses, i el suport de l'Ajuntament. Per a l'organtizació d'aquests esdeveniments es compta pel 2012 amb un pressupost de 230.00 euros, un 17% d'aportació pública.