El Departament de Territori i Sostenibilitat té previst recórrer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tossa de Mar aprovat el 2006, segons van confirmar fonts del departament a aquest diari dimecres al vespre. En la comissió d'Urbanisme de Girona celebrada ahir, però, el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va assegurar que encara no tenen presa la decisió, tot i que amb molta probabilitat ho faran. "Segurament recorrerem, però encara no hem pres la decisió", va afirmar Serra. Segons es va saber a la comissió, els serveis jurídics encara estan avaluant la sentència del TSJC que anul·la l'aprovació definitiva del POUM.

Cal recordar que el passat dilluns es va fer pública la sentència del Tribunal Superior que declarava nul el POUM de Tossa, aprovat el 2006 amb un govern de PSC i ERC, després d'estimar parcialment un recurs presentat per l'exalcaldessa de CiU Rosa Monrabà. En la sentència, de 13 de gener, el TSJC estimava bàsicament tres punts del recurs pels quals declara nul·les dues resolucions de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat que aprovaven definitivament el Pla. Es tractaven de qüestions de tramitació i manca de publicitat.

El director general va voler matisar que, en compliment de la sentència, el que cal fer és corregir alguns errors de procediment i que no s'ha de refer tot el planejament de nou. De fet, -va matisar Serra- només caldrà tornar a reformular alguns punts del POUM i tornar-los a sotmetre a informació pública. Pel que fa a les modificacions posteriors al POUM que es van introduir en el passat mandat de CiU, també es veurien afectades per la sentència. En aquest cas, Serra entén que caldrà fer una refosa una vegada corregits els errors que el jutge ha localitzat per evitar que alguns aspectes que ja s'hagin dut a terme puguin perdre cobertura legal.